Vælg en side

Vi er mange, der ønsker at gøre vores bryllupsdag helt speciel. At skabe den perfekte bryllupsdag for os selv og vores partner i gode omgivelser. Mulighederne er mange for at gøre dagen bemærkelsesværdig. Et hav af valg i forbindelse med traditioner, som f.eks. hvilken kirke man skal vies hos. Samtidig hvor festmiddagen skal foregå for at skabe den optimale stemning. At holde bryllup på et slot er vi mange, der går og drømmer om. De smukke og gamle bygninger i naturskønne områder bliver ikke mere eventyrligt som lokation for eget bryllup. Chancen for slotsbryllup findes i høj grad i Danmark – på mange lokationer. Det handler bare om at være aktiv på markedet i god tid.

Slotte og herregårde i Danmark

Danmark rummer en række af slotte og herregårde i alle dele af landet. Mange forskellige tilbud til når man vil holde sit bryllup på et slot. Faciliteterne varierer meget i forhold til kapaciteter, såsom om der er tilknyttet kirke. På de fleste herregårde og slotte er kirkesalen en fast del af grunden. Brudeparret har med andre ord ikke langt mellem vielsen i kirken til slottets riddersal. Her kan festen afholdes med tilhørende menukort fra det respektive sted.

Bryllup på et slot er også en stor oplevelse for venner og familie. En enestående begivenhed for alle involverede. At opleve et bryllup for dem man holder af, samtidig med at man kan udforske dansk historie. Slottene rummer på mange historier og sagn fra gammel tid. Historier om herremænd, adelige og spøgelser. I Danmark kan f.eks. nævnes Dragsholm Slot, Rosenholm Slot og Sofiendal Slot som eksempler på lokationer. Det er med andre ord op til parret.

Bestilling og pris

Et slotsbryllup hører med til den eksklusive del af priskategorien. En oplevelse, hvor der ikke spares på noget. Det er med hensyn til overnatning, mad og servering. Her er kvaliteten særdeles god på alle fronter for at levere en bryllupsdag, som man sent glemmer. Bryllup på et slot kan siges at være en prioriteringssag for os på budget. At holde bryllup på et slot er omkostningsfuldt. Det er således noget, man bør spare op til i mange år – for de fleste af os.

I forhold til bestilling af slotsbryllup, så er det vigtigt, man er ude i god tid. Konkurrencen er høj for at få de eftertragtede bryllupsdatoer på året. Ligeså er kampen om bestilling til et slotsbryllup. Det er grundet, at udbuddet for slotte og herregårde er markant mindre end festlokalet eller den fine restaurant i byen. At udforske mulighederne for slotsbryllup lang tid i forvejen er derfor en god ide. Det er bl.a. også vigtigt at tænke over, hvilken historie man ønsker, at vielsen skal have relation til. Slottenes historier og krøniker varierer meget fra det ene sted til det andet. Hver lokation har en unik historie tilknyttet. Det er f.eks., at nogle slotte har huset royale beboere. Modsat har andre slotte været kulissen til kendte film eller begivenheder. Mulighederne er mange i forhold til at vælge slot til slotsbryllup.

En bryllupsdag er en særlig dag. Hvorfor ikke gøre den uforglemmelig? Slotsbrylluppet kan kun blive eventyrligt.

Herregård-  og slotsbryllup sjælland

Dragsholm slot
Festlokalet: (?) gæster
Overnatning: Ja
Slotskirke: Ja

Bernstorff Slot
Festlokalet: 10-100(+) gæster
Overnatning: ca. 50

Herregårds- og slotsbryllup fyn

Allégården
Festlokalet: 120 gæster
Overnatning: 42

Edelsminde (herregård)
Festlokalet:149 gæster
Overnatning: 56

Frederiksberg (Langeland)
Festlokalet: 120 gæster
Overnatning: 22 (Mulig for yderligere +22)

Jerstrup Herregaard
Festlokalet:40-72 gæster
Overnatning: 38

Slotsbryllup midtjylland

Rosenholm Slot
Festlokalet: 16-120 gæster
Slotskirke: Ja

Hesthave Herregård
Festlokalet:20-100 gæster
Overnatning: 30

Slotsbryllup i udlandet

Slotsbryllup i Italien

Sig jeres løfter i kulissen af maleriske bølgende bakker, eller i et middelalderligt kapel med lys fra farvede glasvinduer. Uanset om du vælger ceremonien i den frie luft eller som en intim indendørs ceremoni, er jeres perfekte dag lige begyndt.

Castello di Ristonchi i Italien.
Det 1.000 år gamle Ristonchi-slottet holder stadig øje med det smukke toscanske bjerglandskab. Historien her viser tegn på munke, krige, stenhuggere og et jordnært miljø.

Ristonchi Castle er det perfekte sted til en afslappet fest, der handler om at bringe din familie og dine venner sammen for en god tid på et smukt sted. Du og dine gæster får bo i et gammelt rustikt slot afsides på en bjergtop. Her har du hele stedet for jer med mulighed for smuk udendørs spisning og ceremoni samt en stor udendørs pool og fantastiske vandre- og cykelstier gennem skoven.

Op til 90 gæster kan bo på stedet i vores charmerende slotlejligheder, indrettet i en typisk toscansk stil. Vi tilbyder fuld catering fra brunch, pizzafester, grill og en 4-retters bryllupsmiddag med lækre og toscanske moderne menupunkter.

Inde i slottet er der lejligheder, studios og soveværelser, en restaurant, en træfyret pizzaovn indbygget i stenmurene, et kapel, en udendørs pool fyldt med frisk bjerg springvand, en legeplads, olivenlunde og frugttræer alt sammen omgivet af gamle kastanjeskove, som skjuler skatte, der endnu ikke er opdaget.

Brylluppet

Med flere charmerende steder at vælge imellem til din ceremoni, middag, aperitif og reception bliver oplevelsen spændende for alle gæster.

Tag en slurk af Prosecco og nyd af de smagfulde italienske kød og oste, mens lokale musikere sætter stemningen på stenterrassen. Spis en 4 retters middag, lavet af fantastiske kokke med frisk lokal mad omgivet af oliventræer og under bistro-lys.

Se jeres venner og familie hygge sig, og nyder den toscanske vin, mens solen går ned foran jer.

Efter at alle har haft et udsnit af dit lækre Napolionsbryllupskage, eller hvilken I måtte ønske, så kan i feste løs til musik i ‘Rave Cave’ – hvilket er nøjagtigt det som navnet antyder: et smukt stenrum med et buet loft og en diskobold, der vender dette gotiske fangehul til et festlokale uden portforbud.

Faciliteter.
Der er et smukt indviet kapel på ejendommen, hvis du ønsker et kirkebryllup samt fantastiske udendørs steder på terrassen, i den gamle skov, de sølvgrønne olivenlunde eller et vidt åbent felt. Vi er i stand til at være vært for civile ceremonier overalt på ejendommen.
Der er en udendørs pool og legeplads for at holde alle børn aktiveret, mens andre kan slappe af i solen med et glas lokal vin, besøge Firenze med tog, eller bil 30 km væk, få fat i Gucci i det nærliggende designer‐outletcenter, spille golf, tage en vingårdstur, eller deltag i aktiviteter, såsom en yogaklasse, fodervandring eller ridning.