Vælg en side

Gode råd til hvordan du vælger de rigtige bryllupsblomster

Datoen er sat. Der er styr på både kjolen, ringene og lokation. Men det vigtigste mangler, nemlig brudebuketten.

Traditionelt er det normalt gommen, som vælger blomsterne til brudebuketten, men efterhånden er det oftere bruden selv, som kontakter blomsterdekoratøren/floristen og aftaler et møde angående blomster, farver og stilen på buketten. Brudebuketten skal jo passe til både brudekjolen & skoene, og det udtryk som brudeparret ønsker på deres bryllupsdag. 

Brudebuketten er bundet med bl.a. protea, eukalyptus, roser og tidsler. Der er valgt lidt mørke farver, da det er et vinterbryllup i januar. Brudebuketten er åben forneden, så den får et lidt ’råt’ look. Båndet rundt om stilkene er et hvidt silkebånd, som passer til kjolen. Brudebuketten er fra Cool & Cozy. Fotograf: Carolina Segre

 

Stil og tema

Hvordan vælger I bedst hvilken stil brudebuketten skal have? Hvis I allerede har et tema for jeres store dag, så fortæl det endelig til floristen, som så kan vejlede angående blomster & farver.

Lige så vigtigt er det, at brudebuketten og knappenålsblomsterne/boutonnières matcher jeres personlighed. Derfor er det altid en god ide at lade floristen høre jeres historie og ønsker, så de kan få et indblik i, hvem I er.

Brudebuketten matcher Annas kjole perfekt. Blomster fra Cool & Cozy. Foto: Natalie Cury

 

Den romantiske, grøftekanten og den vilde

Nogle brude er til masser af roser og brudeslør, andre drømmer om en naturlig buket fyldt med tidsler og markblomster, mens andre ønsker sig bryllupsblomster med fuldt knald på farverne.

Den naturlige buket

Elsker I det naturlige og vilde look, så gå efter blomster, som er over i grøftekant-stilen. Lidt som om I tilfældigt har været forbi grøftekanten eller marken og plukket blomsterne.

Amalies brudebuket er bundet med bl.a. tidsler, kornblomster & kamilleblomster. Blomsterkrans og boutonnière er lavet med de samme blomster som i brudebuketten. Blomsterne er fra Cool & Cozy. Fotograf: By Boserup.

 

Den romantiske buket

Er I mere til den romantiske/klassiske stil, så vælg en brudebuket med klassiske blomster som roser, brudeslør og pæoner. Gerne i hvide farver.

Sabinas brudebuket er en helt klassisk brudebuket. Den er bundet med hvide pæoner, brudeslør & forskellige grønne blade. Blomsterne er fra Cool & Cozy. Fotograf: Carolina Segre

 

Den vilde, farverige & ekstravagante brudebuket

Da Rebecca Laudrup i 2019 giftede sig med sin udkårne Frederik ønskede hun sig en vild buket med masser af fylde og farver. Og det fik hun.

Rebecca Laudrups brudebuket er bundet med bl.a. ranunkler, løvemund, valmuer, butterfly ranunkler, Anthurium & Lathyrus (ærteblomster). Silkebåndet rundt om stilkene er gult, da det matcher de mange farver i brudebuketten.
Brudebuketten er fra Cool & Cozy. Fotograf: Lenshardt Photography

 

God råd

  1. Du skal have en brudebuket, der passer til din stil. Så sørg for at der er god tid til at blomsterdekoratøren kan lære dig eller jer at kende.
  2. Brudebuketten og knaphulsblomsten skal passe til jeres brudetøj. Medbring derfor gerne billede af brudekjolen. Vælg også farve på bindebåndet, der passer til jeres tøj.
  3. Udover selve brudebuketten så overvej hvad I ellers skal bruge. Traditionelt har gommen en knaphulsbuket. Og mange vælger en brystbuket til bestman samt brudens og gommens fædre. Har du brudepiger, der skal have en brudepigebuket eller en smuk blomsterkrans?
  4. Find inspiration ved at besøge bryllupsmesser eller brug Pinterest og gem billeder af buketter du kan lide.
  5. Vælg en blomsterdekoratør vis stil du kan lide. Fortæl dine ønsker men lad så blomsterbinderen få frie hænder. Så opnår du det bedste resultat. De er eksperterne og ved hvad der fungerer.
  6. Skab sammenhæng ved at vælge blomster i samme stil til pynt på festens borde.
  7. Ønsker du ikke at kaste din brudebuket, kan du i stedet tørre den og gemme som et kært minde om den store dag.

Cool & Cozy

Midt i hjertet af Vesterbro i København finder du blomster- og interiørbutikken Cool & Cozy.

De har stor erfaring med bryllupsblomster. Lige fra brudebuketter, knappenålsblomster/boutonnière og blomsterkranse til pyntning af kirke, lokation for festen og borddekorationer.

Se eksempler på de skønne brudebuketter på Cool & Cozys instagram

Book gratis konsultation

Det er altid en god ide, at booke et møde med floristen/ blomsterdekoratøren, så har I tid til at gennemgå alle jeres ønsker & tanker for blomsterne til jeres bryllup.

Book konsultationen her.

Vi ønsker jer den bedste bryllupsfest.